Rusia și Ucraina, căsătorie incompatibilă sau viol cu premeditare? O analiză spre înțelegerea și în folosul românilor.


.Ucrania marzo 1920

„Sine ira et studio
Imperiul Habsburgic anexează Bucovina în anul 1775. În urma noii configurații geopolitice Austria devine extrem de interesată de vecinii din Est. Prin urmare serviciile speciale austriece trimit o misiune de cercetare în Transnistria și Transbugia în anul 1783 sub comanda căpitanului Hoffman. Acesta este însoțit de un secretar și de o gardă personală având asupra sa scrisori de acreditare pentru liberă trecere și prioritate în obținerea cailor de schimb pe tot traseul misiunii sale. La întoarcera sa la Viena respectivul căpitan a întocmit un raport complet în care a menționat următoarele :

– În urma cercetării amănunțite a întregii Transnistrii dintre Nistru și Bug au fost identificate câteva sate ucrainene ,două sate poloneze, un singur sat rusesc și foarte multe sate moldovenești care formau circa 80% din populația regiunii.

– În regiunea dintre Bug și Nipru a fost identificată o singură cetate întărită: Cetatea COPIL condusă de moldoveni și apărată de oșteni moldoveni.

* Aceste informații au fost descoperite în arhivele de stat de la Viena și publicate ca atare de academicianul prof.dr.Ion Nistor intr-un studiu pe această temă.

HoreaPer ansamblu stăpânirea austriacă pe lîngă inconvenientele inerente a avut un caracter benefic în sensul emancipării românilor din provinciile românești aflate în componența Imperiului Habsburgic începând cu secolul al XVIII-lea, în timp ce influența benefică asupra ucrainenilor din partea de vest s-a concretizat abia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Să nu uităm faptul că liderul răscoalei de la 1784 din Transilvania era un anume HOREA , un țăran român știutor de carte care vorbea fluent limba germană și care a fost primit în audiență la Împăratul Iosif al II-lea. Ucrainenii nu se poziționau la acest nivel. În ciuda represiunilor răscoala de la 1784 din Transilvania a avut drept consecință abolirea iobăgiei pentru românii din Imperiul Habsburgic, prevedere ce nu s-a aplicat și ucrainenilor. Îngrijorat de alte posibile revolte în provinciile istorice românești Împăratul Iosif al II-lea face o vizită la Cernăuți capitala Ducatului Bucovinei în anul 1785. Aici primește rapoartele poliției și ale serviciilor speciale austriece despre nemulțumirile românilor din Bucovina. Întors la Viena convoacă Consiliul de Coroană și comunică rapoartele primite din care rezultă următoarele:

– Un număr din ce în ce mai mare de tărani ucrainieni analfabeți fugeau din Galiția și se stabileau în Bucovina. Unii munceau iar alții furau din gospodăriile băștinașilor.

– Un număr din ce în ce mai mare de evrei analfabeți din Rusia se stabileau în Bucovina via Galiția. Aceștia nu doreau să se integreze în agricultură, nu erau meseriași calificați la nivelul standardelor imperiale și practicau înșelătoria în relațiile comerciale.

– Urmare a acestor rapoarte Împătatul ordonă în scris: „Acești evrei veniți din Rusia să fie dedați plugăriei,să învețe bine o meserie,să facă negustorie cinstită sau să plece din Imperiul Nostru”

Ucraina în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea

Abia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea apar primii intelectuali autentici ucraineni. Pe fondul unui reviriment naționalist în întreaga Europă, intelectualii ucraineni se pronunță și ei în favoarea unui naționalism ucrainean. Este momentul în care intelectuali de talia lui Taras Sevcenco militează pentru implementarea limbii ucrainene dar și pentru noțiunea de Ucraină națională. Austria și ulterior Austro-Ungaria nu poate rata o asemnea oportunitate și încurajează sub toate formele naționalismul ucrainean cu scopul explicit al desprinderii Ucrainei de Rusia pentru slăbirea Imperiului Țarist.

Astfel, pe de o parte Austria inventează o nouă religie, cea unitariană (greco-catolică) supusă tot Vaticanului dar creată cu scopul de a atrage și înregimenta mase tot mai mari de ucraineni și de români. Pe de altă parte Austria formează și finanțează , ONG-uri ucrainene naționaliste, intelectuali ucraineni de orientare naționalistă dar și tipografii prin care se editează zeci de mii de broșuri prin care se popularizează în masă o anumită formulă de naționalism.

Sfârșitul Primului Război Mondial aduce cu sine și disoluția Imperiului Habsburgic. Totuși ucrainenii militează în continuare pentru ideea națională și în virtutea învățăturilor austriece reușesc să coaguleze în perioada 1918-1922 mai multe formațiuni statale efemere în vestul Ucrainei. Apoi bolșevicii crează Republica Bolșevică de la Harkov (din estul Ucrainei) și în câteva luni reușesc să ocupe toată Ucraina pe care o transformă în republică sovietică socialistă.”

http://www.rbnpress.info/wp/rusia-si-ucraina-casatorie-incompatibila-sau-viol-cu-premeditare-o-analiza-spre-intelegerea-si-folosul-romanilor/

 

 

Chernivtsi (Cernăuți) and South Bessarabia (Sudul Basarabiei), are...  NOT UKRAINA

<<Bătălia hărţilor: Rusia vs. Canada. Cum se ironizează două mari puteri

Delegaţia canadiană la NATO a publicat pe contul său de Twitter o hartă simbolică, adresată armatei ruse.
https://ro.stiri.yahoo.com/bătălia-hărţilor–rusia-vs–canada–cum-se-ironizează-două-mari-puteri-090551027.html

„Geografia poate fi grea. Am pregătit un ghid pentru soldaţii ruşi care continuă să se rătăcească şi să intre „accidental” în Ucraina”, scriu canadienii, în mesajul care a însoţit harta de mai sus. >>

 

Eu am corectat/înbunătățit harta canadienilor, aducându-le aminte englezilor și americanilor cum ne-au vândut rușilor 1/3 din țară ,și cum ne-au aruncat în marasmul comunist timp de 45 de ani, plus cei 25 de ani de „capitalism” de după 1989, și cum sub privirile lor îngăduitoare, UCRAINENII duc o politică de PRIGONIRE ȘI DEZNATIONALIZARE A ROMÂNILOR din Ucraina în ultimii aproape 70 de ani, realizându-se din ce în ce mai agresiv…

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s