Un oficial de la Kiev: „Rusia, România, Polonia și Turcia vor împărți între ele teritoriul Ucrainei”


Ukraine și teritoriile românești de sub ocupația sa

„Mai devreme sau mai târziu, Ucraina va rămâne doar cu Kievul și cinci regiuni, iar restul teritoriului va fi împărțit între România, Polonia, Rusia și Turcia”, a precizat Igor Bercut, pentru sursa citată.

Politicianul a explicat că Polonia va dori să recâștige Lvovul si Galiția, România – Basarabia, Turcia – Crimeea, Rusia fiind oricând pregătită să anexeze zona de est.

„În Istanbul, orice turist poate cumpăra o hartă unde Crimeea este vopsită în steagul turcesc, a amintit Igor Bercut. Iar în est, nu toți votează neapărat pentru Rusia, ci pentru faptul că acolo salariile și pensiile sunt de trei ori mai mari”.

În același timp, directorul Departamentului pentru relația cu media de la Ministerul Afacerilor Externe a Ucrainei, Oleg Volosin, a declarat că Ucraina nu dorește să-și alipească Transnistria de teama de a nu pierde Crimeea.

„Noi suntem pentru inviolabilitatea frontierelor din Europa, stabilite după al doilea război mondial, deoarece schimbările pot reprezenta o adevărată amenințare pentru noi. Astăzi vom lua Transnistria, iar mâine Rusia ne va cere Crimeea, apoi românii vor pretinde Bucovina, iar Ungaria – Transcarpatia”.

Sursa: Antena3

 

 

 

Iarăși Ucraina…

„ET: Care este importanța Tighinei în această ecuație?
CN: Tighina are o importanță covârșitoare în această ecuație, este practic cheia pentru controlul malului drept al Nistrului de către forțele separatiste transnistrene. Să ne amintim faptul că în războiul de pe Nistru din 1992, transnistrenii sprijiniți de tancurile din Armata a XIV-a rusă au depus mari eforturi pentru a-l ocupa, alocând resurse militare importante, în defavoarea altor regiuni din stânga Nistrului, rămase și astăzi sub controlul Chișinăului, cum ar fi platourile Cocieri și Coșnița, la nord și sud de Dubăsari. Asta tocmai datorită importanței sale strategice. Tighina este un cap de pod important, deținerea ei securizează cea mai importantă comunicație peste Nistru, podul de aici, iar proximitatea față de Chișinău face capitala moldoveană să fie la cheremul amenințării militare a regiunii transnistrene, sunt doar 60 de kilometri între cele două orașe.
În cazul în care scenariul menționat mai sus se produce și Rusia ajunge să controleze Odessa și sudul Ucrainei făcând joncțiunea cu Transnistria, Tighina ajunge sub control rusesc direct și vă dați seama la ce presiuni va fi supusă Republica Moldova. De aceea am subliniat cu altă ocazie faptul că în acest caz, Moldova va trebui să ocupe militar Tighina și să securizeze podul de peste Nistru de aici imediat ce se produce ofensiva transnistreană spre Odessa, atunci Tighina va fi mai slab apărată.
Mai mult, armata română va trebui să facă tot posibilul pentru a evita ocuparea Bugeacului de către Rusia. Acest lucru nu este prea dificil, se poate realiza împreună cu Ucraina. Ucrainenii sunt dornici să dea un semnal cum că sunt sprijiniți de alții, cu atât mai mult cu cât ar fi vorba de un membru NATO. Ar trebui de pe acum să se înceapă niște exerciții militare comune româno-moldovene-ucrainene chiar în Bugeac, în urma cărora forțe mixte să ocupe preventiv linia Nistrului, pentru a evita extinderea republicii Odessa și dincoace de Nistru. Pentru România și Moldova linia Nistrului este cea mai bună linie defensivă, iar Ucrainei i-ar prinde bine această lovitură de imagine care are meritul că i-ar mai reține pe ruși de la manevre agresive în vecinătatea unor trupe NATO. Desigur, ideal ar fi ca și NATO să fie implicat în aceste exerciții militare, ar fi cea mai bună măsură de sprijin a Ucrainei.
Putem presupune că Ucraina nu va fi de acord, dar este puțin probabil, nu se preocupă acum de Bugeac când este pe cale să piardă mai bine de o treime din teritoriu, asta în cazul în care nu face nimic.” Mai mult pe:
http://www.cristiannegrea.ro/geopolitica/2014/05/iarasi-ucraina/?fb_action_ids=788732737804610&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Reclame

Un gând despre „Un oficial de la Kiev: „Rusia, România, Polonia și Turcia vor împărți între ele teritoriul Ucrainei”

  1. Pingback: ucraina turcia – Ponturi Fotbal 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s